Condiții de utilizare

Contract

Ultima redacție la data de 16.09.2022

  1. Noțiuni generale a platformei PROTECTOR:
    1. ”PROTECTOR” - este un program de calculator (software) accessibil prin Internet de pe site-ul protector.md, care include și interfața grafică a acestuia, elaborat de Amigo Studio. Respectiv, este un program de calculator conceput pentru a fi rulat pe un echipament informatic mobil, de tipul smartphone și/sau tabletă, și/sau pe un computer și care este pus la dispoziția Utilizatorilor de către Fundația pentru Promovarea Culturii Juridice ”PROTECTOR” (prin textul acesta mai departe prescurtat ”Fundația”). Prin accesarea platformei PROTECTOR se vor desfășura anumite rapoarte între Utilizatori și Fundația, în temeiul cărora Clientul va putea transmite documente și informații legate de orice fel de încălcare a drepturilor (personale sau publice) către Fundația, pentru a trage la răspundere persoana vinovată și pentru examenarea posibilității restabilirii drepturilor sale de către juriști calificați.
    2. ”Fundația” – este Fundația pentru Promovarea Culturii Juridice ”PROTECTOR”, înregistrată la data de 19 iulie 2022 în forma juridică de Fundație, cu IDNO:1022620006935. Orice întrebare legată de activitatea platformei PROTECTOR poate fi adresata prin e-mail: office@protector.md (nu se vor examina adresările care nu au legătură cu activitatea formală a Fundației). Nu dispunem de un oficiu pentru relații cu publicul la moment, dar activăm la distanță, și colaborăm cu avocații care activează din oficiile lor. În perspectivă vom publica un număr de contact și vom crea și un oficiu pentru lucru cu publicul în regim offline. Pentru întrebări legate de probele furnizate Fundației, ne puteți contacta doar prin intermediul Contului Personal de pe site-ul protector.md.
    3. ”Client” – prin text înseamnă persoana fizică care transmite date, informații și documente către Fundația, utilizând platforma PROTECTOR, din Cabinetul personal.
    4. „Contul meu” - este o parte a platformei PROTECTOR care afișează doar documentele și corespondența Clientului. Numai posesorul contului are acces la aceste date.
    5. ”INCOGNITO” - prin text înseamnă persoana fizică care transmite datele, informații și documente către Fundația, utilizând platforma PROTECTOR, fără a trece procedura de identificare.
    6. ”Utilizator” – prin text înseamnă orice persoană care accesează sau utilizează PROTECTOR, inclusiv cei care intră în categoria Client și/sau INCOGNITO.
    7. ”Contract” – prin text înseamnă Condițiile de accesare a platformei PROTECTOR dictate de Fundație, care sunt aplicabile pentru fiecare accesare a PROTECTOR în parte de către Utilizator, în condiții publicate în timpul accesării curente.
  2. Acordul cu condițiile platformei PROTECTOR.
    1. Platforma PROTECTOR, inclusiv orice pagină componentă a acesteia, conținutul și serviciile puse la dispozitie prin intermediul PROTECTOR poate fi utilizată numai în conformitate cu termenii și condițiile de acces și utilizare precizate în prezentul contract, care trebuie citit cu atenție și acceptat înainte de a utiliza platforma PROTECTOR.
    2. Prevederile menționate aici, respectiv termenii și condițiile de utilizare de PROTECTOR constituie Contractul (prin textul acesta mai departe prescurtat ”Contractul”), care prevede raporturile dintre Fundația și orice Utilizator. Înainte de a utiliza platforma vă rugăm să citiți cu atenție acește Condiții Generale.
    3. Utilizarea Platformei PROTECTOR constituie o declarație privind îndeplinirea următoarelor condiții: (I) inexistența unor circumstanțe care afectează capacitatea legală; și (II) acceptarea deplină a prevederilor din acest Contract. Dacă oricare dintre aceste condiții nu este îndeplinită, Utilizatorul trebuie să înceteze imediat să acceseze sau să utilizeze platforma PROTECTOR.
    4. Utilizarea de către orice persoană a oricăror funcții din platforma PROTECTOR creează, automat și fără alte formalitați, calitatea de Utilizator în deplin sens a acestui Contract. Refuzul de a deveni Utilizator în sensul acestui Contract, presupune obligatoriu încetarea imediată a utilizării platformei PROTECTOR.
    5. Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a platformei PROTECTOR, Utilizatorul se obligă să verifice la momentul fiecărei accesări a platformei PROTECTOR Termenii și Condițiile de utilizare a platformei. Utilizarea platformei, chiar și în cazul omisiunii Utilizatorului de a analiza Termenii și Condițiile aplicabile, reprezintă acordul al Utilizatorului de acceptare a respectivelor condiții.
  3. Utilizatorii pot beneficia de următoarele:
    1. Prin platforma PROTECTOR, Fundația pune la dispoziția Clienților o interfață tehnică, prin care Clientul, în mod direct și independent, va putea transmite în mod securizat, documente și informații către Fundația. Interfața tehnică este disponibilă pentru orice Utilizator în mod gratuit.
    2. Fundația nu răspunde în nici un fel cu privire la conținutul documentelor și informațiilor transmise prin intermediul PROTECTOR.
    3. Fondul își urmărește propriile interese, cu excepția cazurilor de încheiere a unui acord direct cu Clientul, pentru furnizarea anumitor servicii către Client, în cadrul unui acord bilateral direct în formă scrisă. În toate cazurile care nu sunt prevăzute de un acord direct între Fundație și Client, Fundația stabilește în mod independent cum să întrebuințeze informațile primite de la Utilizatori. În orice caz, informațiile primite fie vor fi utilizate în ordinea scopurilor declarate ale platformei PROTECTOR, fie vor fi distruse.
    4. În cazul în care informațiile transmise către platforma PROTECTOR conțin suficiente semne ale unei infracțiuni sau a unei încălcări a dreptului personal sau a dreptului public, Fondul va formula o plângere și o va trimite autorităților competente pentru a identificarea persoanei vinovate și aplicarea pedepsei. Vom publica pe resursele noastre careva materiale, pentru a atrage atenția publică către încălcările sistematice, dar protejând datele personale ale părților interesate. Doar în Contul Personal (sub butonul „Contul Meu”) al fiecărui Client va fi afișată stadiul procedurilor în raport cu materialele transmise de acesta personal. Totodată, în cazul în care juriștii Fundației vor găsi o oportunitate rentabilă de a despăgubi prejudiciul cauzat persoanei lezate, vi se va propune să încheiați un acord cu avocații noștri pentru a vă reprezenta interesele în instanță. În cazurile de acțiuni colective și cereri pentru sume mari (la latitudinea Fondului), Fondul va investi în costuri judiciare și va compensa costurile sale pe cheltuiala persoanei vinovate.
    5. În prezent, cooperăm doar cu Cabinetul de Avocați „Negruta Sergiu”. Însă, pe măsură ce numărul cererilor va crește, vom majora numărul de avocați cu care vom coopera. În unele cazuri, Fondul va duce negocieri directe cu avocații pentru a-i implica în procese separate.
  4.  Utilizarea platformei PROTECTOR
    1. Orice Client care dorește să transfere date, informații și documente către Fundația trebuie să se conecteze la platforma PROTECTOR și să urmeze instrucțiunile disponibile pe platformă.
    2. Deocamdată, din motive tehnice și formale, vom lua în considerare informațiile primite în modul Incognito, dar, numai în cazul dovezilor de încălcări grave ale Legii, vom depune eforturi pentru a pedepsi vinovatul. În faza inițială, până când nu vom declara alta, vom lucra predominant cu adresările din partea persoanelor direct afectate de o încălcare a Legii. Ulterior, funcționalitatea platformei PROTECTOR va fi extinsă.
    3. Pentru ca probele pe care le-ați obținut să fie suficiente, vă recomandăm să faceți poze panoramice, sau scurte videoclipuri, care să acopere toate circumstanțele și participanții la incidentul care vă încalcă drepturile sau ordinea publică. Dacă doriți să ne trimiteți documente care demonstrează încălcarea drepturilor dvs., vă recomandăm să faceți o fotografie a textului cât mai clar posibil pentru a păstra capacitatea de a citi textul, sau să scanați documentele. Informațiile transmise către platforma PROTECTOR,  care nu pot fi studiate din diverse motive sau, care nu conțin suficiente informații nu vor fi transmise autorităților competente pentru examinare, dar acest lucru nu vă privează de posibilitatea de a vă adresa personal la autoritățile competente sau la avocatul dumneavoastră, sau la alte organizații.
    4. Nu în toate cazurile încălcarea aparentă este o încălcare a Legii. Vom lua în considerare informațiile recepționate de la Clienți, dar putem refuza să acordăm asistență dacă considerăm că nu sunt motive pentru a contacta autoritățile competente. Refuzul nostru nu privează persoana în cauză de a solicita în mod independent autoritățile competente pentru apărarea drepturilor și intereselor sale, sau, de a contacta un avocat.
    5. Numai informația transmisă prin contul dvs. poate fi suplimentată, iar informația transmisă în modul INCOGNITO nu poate fi suplimentată și va fi luată în considerare în forma în care a fost transmisă inițial.
    6. În cazul în care informațiile care au fost transmise, nu conțin suficient material pentru a-l trage la răspundere pe contravenient, iar Clientul nu poate furniza informația lipsă, îl vom informa pe Client cu privire la încetarea examinării cazului în vigoare și vom șterge informațiile pe care le avem.
    7. Informațiile vor fi stocate la noi doar pentru perioada pe care noi înșine o stabilim, fără a avea obligația de a stoca materialele. În orice moment, din proprie inițiativă, putem șterge informațiile care au ajuns pe platforma PROTECTOR. Prin urmare, vă recomandăm să păstrați originalele la Dvs. și să nu le ștergeți până când nu obțineți rezultatul dorit și vă restabiliți drepturile și interesele personale.
    8. Materialele primite de noi vor fi transferate către autoritățile competente. În cazul în care se dovedește că un dosar a fost deja inițiat, nu din inițiativa noastră, nu vom publica un raport de progres decât dacă Clientul încheie un acord cu avocatul propus de Fundația.
    9. Dacă decidem să contactăm autoritățile competente pe baza informațiilor care au fost depuse în modul INCOGNITO, vom publica un raport de caz numai după ce vom confirma că luarea în considerare a materialului a început pe baza solicitării noastre.
    10. Doar informațiile veridice și verificate, și care ne sunt transmise de către un Client înregistrat pe platforma, vor fi publicate pe sursele noastre, cu respectarea drepturilor persoanelor terțe. În toate cazurile, publicăm numai acele materiale care prezintă interes pentru scopurile Fundației și nu suntem răspunzători față de nimeni pentru publicarea materialelor transferate către noi.
    11. În toate cazurile – încurajăm Utilizatorii să își contacteze avocații săi sau direct autoritățile competente. Nu înlocuim Organele competente și nu încercăm să facem acest lucru. Platforma PROTECTOR a fost creată și dezvoltată pentru a crea mecanisme care să faciliteze accesul la asistență juridică, fără a pierde timp și bani pentru întrebări simple.
    12. Orice Utilizator este responsabil pentru păstrarea confidențialității asupra datelor și informațiilor primite sau transmise prin utilizarea platformei PROTECTOR.
    13. În niciun caz Fundația nu duce răspundere pentru niciun fel de pierderi sau daune care ar rezulta din divulgarea de către Utilizator a datelor și informațiilor furnizate la accesarea și utilizarea platformei PROTECTOR.
  5.  Recunoașterea dezvăluirii voluntare a datelor de către Utilizator
    1. Utilizatorul înțelege că angajații Fundației supraveghează, înregistrează, accesează sau editează comunicările efectuate prin intermediul platformei PROTECTOR. Fundația își rezervă dreptul de referire asupra oricăror informații obținute prin platforma PROTECTOR ca fiind divulgate de Utilizator în mod benevol. Declarațiile Utilizatorilor efectuate pe platforma PROTECTOR nu vor fi protejate cu confidențialitate, pînă la semnarea contractului cu avocatul propus de către Fundație. Din momentul semnării contractului cu un avocat, - orice discuție va fi doar directă cu avocatul ales de Client și privată, în condițiile legii în vigoare.
  6.  Regulile de accesare a platformei PROTECTOR.
    1. Utilizatorul va folosi pentru accesarea și utilizarea platformei PROTECTOR propriile sale echipamente, sisteme și programe (Smartphone, Tableta, PC, conexiune Internet, browser, computer etc.). Deși Amigo Studio a depus eforturi pentru asigurarea accesibilității și utilizării interfeței tehnice incluse în proiect prin internet („online”), aceasta nu răspunde pentru compatibilitatea echipamentelor, sistemelor sau programelor folosite de Utilizator cu interfața tehnică inclusă în platforma PROTECTOR. Platforma PROTECTOR este în dezvoltarea permanentă, cu aplicarea componentelor și mecanismelor noi, - respectiv, uneori platforma posibil să nu fie accesibilă, dar noi o să facem tot posibilul pentru a minimiza numărul erorilor.
    2. Utilizatorul nu poate copia, publica, descărca, transmite, vinde, utiliza în aplicații sau proiecte proprii sau ale unor persoane terțe, nici intermedia sau înstrăina în niciun mod informațiile (texte, imagini, secvențe video sau audio etc.) publicate pe platforma PROTECTOR, fără acordul prealabil scris al Fundației.
    3. La utilizarea platformei PROTECTOR, Clientul este de acord să nu: (i) folosească platforma PROTECTOR pentru a transmite orice informații care încalcă regulile platformei; (ii) transmită și distribuie informații sau documente care sunt ilegale, obscene, indecente, amenințătoare, abuzive, de hărțuire; (iii) transmită și distribuie materiale sau informații care ar putea incita la discriminare, ură sau violență față de orice persoană sau un grup, pe criterii de rasă, religie, handicap, naționalitate sau în alt mod ilegal; (iv) să încarce fișiere care conțin un program malware, sau alte date corupte care pot afecta funcționarea calculatorului sau proprietății altuia; (v) facă reclamă sau să ofere cumpărarea sau vinderea de bunuri sau servicii în orice scop comercial; (vi) acceseze/utilizeze platforma în orice mod care ar putea dezactiva, suprasolicita sau afecta platforma PROTECTOR; (vii) transmită și distribuie materiale sau informații pe care nu are dreptul de a le transmite potrivit legii sau unei relații contractuale, cum ar fi informații privilegiate sau informații confidențiale dezvăluite în cursul raporturilor de muncă sau al executării unui acord de confidențialitate; (ix) încerca să obțină acces neautorizat la alte conturi, sisteme de computere sau rețele conectate la platforma PROTECTOR prin hacking, spargere de parolă sau prin orice alte mijloace ilegale.
    4. Orice încălcare a acestor norme poate duce la blocarea accesului pe platforma PROTECTOR a Clientului și/sau la suspendarea contului de Client.
  7. Confidențialitate și date cu caracter personal
    1. La utilizarea platformei PROTECTOR, Clienții vor transmite într-un mod securizat documente și informații către Fundația. Angajații Fundației au acces la conținutul acestor comunicări/documente și la datele folosite de Clienți  în vederea accesării și utilizării platformei PROTECTOR. Astfel de date și comunicări pot fi colectate și stocate în mod criptat în cloud pe servere localizate în Uniunea Europeană și/sau în Republica Moldova (la alegerea Fundației) și pot fi prelucrate doar în scopuri statistice și de analiză cu privire la performanțele și funcționalitatea platformei PROTECTOR, sau pentru transfer către avocați sau Autorități Competente în scopul protejării interesului public și/sau intereselor Clientului.
    2. În conformitate cu prevederile Legii privind protecția datelor cu caracter personal, Fundația are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate mai sus datele cu caracter personal obținute ca urmare a interacțiunii dintre Utilizator și PROTECTOR.
    3. Fundația se obligă să păstreze confidențialitatea datelor colectate prin intermediul platformei PROTECTOR, iar Utilizatorul este de acord în mod explicit ca datele furnizate să fie prelucrate de către Fundația în scopurile precizate prin Contract.
    4. Utilizatorul beneficiază de drepturile prevăzute de Legea privind protecția datelor cu caracter personal.
  8. Legături către site-uri persoanelor terțe
    1. PROTECTOR poate include legături (link-uri) către site-uri ale unor terțe părți care sunt controlate și întreținute de către alte persoane. Orice legătură către/la alte site-uri nu este o aprobare a acestora și Utilizatorul înțelege și declară că Fundația nu va fi răspunzătoare pentru conținutul respectivelor site-uri.
  9.  Declinarea și limitarea răepunderii Fundației
    1. Utilizarea platformei PROTECTOR se face în condițiile actuale și în versiunea disponibilă la momentul dat, fără nici-o reprezentare sau aprobare și fără vreo garanției, fie ea explicită sau subînțeleasă.
    2. Fundația nu duce răspundere cu privire la modalitatea în care comunicările/informațiile/documentele furnizate de Clienți și publicate de PROTECTOR vor fi utilizate mai departe în activitatea Organelor competente.
    3. Fundația nu declară și nu oferă nicio garanție că platforma PROTECTOR va răspunde așteptărilor Utilizatorului, altfel decât s-a prevăzut explicit, și nici că funcționalitatea platformei PROTECTOR va fi neîntreruptă sau fără erori, sau, că proiectul sau serverul care le face disponibile sunt lipsite de programe malware sau orice alte elemente care pot afecta sistemele cu care interacționează direct sau indirect.
    4. Fundația și/sau entitățile asociate cu platforma PROTECTOR își rezervă dreptul de a refuza Utilizatorului oricând accesul la platforma PROTECTOR și de a nu răspunde pentru utilizarea neautorizată/frauduloasă a platformei PROTECTOR.
  10.  Drepturi Intelectuale
    1. Amigo Studio a elaborat platforma PROTECTOR la comanda Fundației. Platforma PROTECTOR este în dezvoltare continua. Drepturile de autor aparțin conducerii Fundației.
  11. Legislația Aplicabilă și litigii
    1. Acest Contract va fi dirijat și interpretat în conformitate cu legislația Republicii Moldova, iar orice dispute sau litigii dintre Părți în legătura cu acesta vor fi soluționate de instanțele judecătorești competente din Republica Moldova.
    2. Fundația este conștientă că nimeni nu este perfect și admitem că angajații noștri pot face unele greșeli. În cazul oricăror situații de posibilă încălcare a intereselor legitime ale cuiva, vă rugăm să informați Conducerea Fundației despre o astfel de încălcare prin e-mail office@protector.md. Cererea dumneavoastră va fi considerată primită dacă, ca răspuns la scrisoarea dumneavoastră, este trimisă o confirmare de primire.
    3. Fundația se obligă să răspundă la adresarea dumneavoastră, pe fondul pretențiilor formulate, în termen de 14 zile calendaristice de la data confirmării primirii scrisorii dumneavoastră (în cazul confirmării recepției, pentru a Evita cazuri pierderii scrisorilor din motive tehnice).
  12.  Reguli pentru modificare și/sau completarea Contractului
    1. Fundația își rezervă dreptul de a modifica periodic și fără notificare prealabilă acest Contract, precum și orice alți termeni și condiții speciale afișate pe platforma PROTECTOR. Modificările vor intra în vigoare la momentul publicării respectivelor condiții actualizate. Accesarea sau utilizarea în continuare a platformei PROTECTOR după respectiva publicare constituie acordul Utilizatorului de a respecta condițiile modificate.